Ga naar de inhoud

Volleybaldames 1 doet goede zaken

Vrijdagavond ging dames 1 van Mintonette richting Tubbergen voor de competitiewedstrijd tegen Dynamo dames 7. De thuiswedstrijd in november had Mintonnette nipt gewonnen met 3-2, dus er was geen ruimte voor fouten. De Holtense dames spelen en trainen de laatste weken hard en goed dus het vertrouwen was er.

De eerste set begon zeer voorspoedig. In deze ruime, lawaaiige sporthal pakte Mintonette de leiding door zeer goed te serveren. Mede daardoor kwam Dynamo ook niet in haar spel. Tussenstand 6-14. De eerste set ging ook vrij snel met weinig rally’s naar Mintonette, setstand 10-25.

Ook was de tweede set voor Mintonette. Dynamo ging wel beter spelen en kwam beter in haar spel, maar de Holtense dames bleven technisch goed spelen. Met veel variatie in de aanval, zoals achterover en 3-meteraanvallen, pakten ze deze set ook met overtuiging, setstand 13-25.

In de derde set ging het niet meer zo vanzelf. Onrustiger spel van Mintonette leidde tot een time out (tussenstand 9-8). Even een korte pauze en snacken van de druiven pakte goed uit. Het was mooi om te zien dat het team de rust terug vond. De passing naar de spelverdelers verliep weer beter en met soms een goed geplaatste bal, verraste Mintonette de tegenstander. Setstand 17-25.

Na vier opslag beurten van Dynamo, meteen aan het begin van de vierde set, keek Mintonette al tegen een 4-0 achterstand aan. Misschien mede doordat een aantal spelers op een andere positie speelden, dit gaf onrust. Halverwege de wedstrijd ging het gelukkig wel beter, maar deze set moest worden gevochten voor elk punt. Het ging niet zo gemakkelijk als voorgaande wedstrijden, maar Mintonette zette haar beste beentje voor en won ook de vierde set. De 5 punten konden worden bijgeschreven, setstand 19-25.

Omdat de naaste concurrent voor de derde plek de wedstrijd verloor, staat Mintonette dames 1 nu op een mooie derde plek met nog 6 wedstrijden te spelen.