Ga naar de inhoud

Knappe overwinning volleybaldames 1

Op vrijdag 11 maart jl., kwam dames 5 van WVC volley uit Wierden naar Holten voor de returnwedstrijd tegen Mintonette dames 1. Dat het spannend ging worden, was wel duidelijk, want WVC stond op dat moment op de eerste plaats en Mintonette op de derde. De vorige wedstrijd in november had WVC met 3-2 gewonnen dus de dames uit Holten waren gebrand op revanche.

In de eerste set speelde Mintonette erg geconcentreerd en met mooi aanvallend volleybal werd de tegenstander goed onder druk gezet. Er werd fanatiek gespeeld wat resulteerde in mooie lange rally’s. Er werd een kleine voorsprong gepakt en deze werd niet meer weggegeven en zo ging de eerste set met 25-18 naar Mintonette.

Met een paar harde opslagbeurten pakte Mintonette meteen een voorsprong in de tweede set. Zoals in de eerste set en nu ook in de tweede set verliep de servicepass en de verdediging goed. Daardoor kwam er veel rust en konden de set-ups goed aan de aanvallers worden gegeven. Er was veel druk van Holtense kant zodat WVC niet in haar eigen spel kon komen. Mede door een aantal foutjes van WVC, liep Holten snel uit naar een comfortabele voorsprong en deze set werd zelfs gewonnen met 25-9.

De derde set, vaak voor Mintonette een beruchte, werd de spannendste set van deze wedstrijd. Er werd goed gespeeld aan beide kanten. Langzaam begon WVC beter te spelen en pakte zelfs een voorsprong van 12-13. Daar waar dit vaak bij Mintonette het moment is dat het mentaal moeilijk wordt, gingen de dames dit keer vol door. Ook de vele toegestroomde fanatieke toeschouwers zorgden voor een extra mentale boost. Harde aanvallen van WVC werden goed door Mintonette opgevangen. En zo pakten ze verdiend een mooie voorsprong van 17-13. Rally’s werden steeds langer en zo richting het einde van de set werd het nog erg spannend. Met 24-24 op het scorebord kon Mintonette nog een laatste eindsprint inzetten en pakte deze set knap met 26-24.

De vierde set ging in het begin vaak heen en weer. De passing ging af en toe wel wat moeizamer maar de Holtense dames bleven goed spelen. Met harde servicebeurten, gedrevenheid en plezier werd deze wedstrijd met 4-0 gewonnen. Volgende week speelt D1 20.30 uur in Tubbergen tegen Dynamo