Ga naar de inhoud

Mintonette dames 1 vecht voor vierde plek in competitie

Afgelopen vrijdagavond 11 februari, gingen de volleybaldames voor de return wedstrijd naar Den Ham tegen HVC ds2. HVC ds2 staat op dit moment op de vijfde plek en Mintonette op de vierde plek. Vorig jaar in oktober, tijdens de thuisronde in sporthal ’t Mossink, bleek al dat deze twee teams behoorlijk aan elkaar gewaagd zijn en meestrijden bovenin de competitie.

In de deze twee uur durende wedstrijd werd er meteen vanaf set 1 gestreden voor elk punt. Beide teams maakten deze eerste set weinig fouten. HVC had iets meer druk op onze verdediging waardoor de passing van Mintonette soms niet goed bij de set-up kwam waardoor er minder kon worden aangevallen. De service verliep goed in deze set aan Holtense kant maar het was toch HVC die de eerste set naar haar toe trok. Setstand 25-23

In de tweede set ging het eigenlijk hetzelfde met het kleine verschil dat Mintonette steeds beter ging spelen. Dit was voornamelijk doordat de service-pass steeds beter werd gespeeld waardoor er met een mooie set-up goed kon worden aangevallen. Dit, in combinatie met de vechtlust van Mintonette, zorgde ervoor dat ze deze tweede set binnenhengelden, setstand 23-25.

Met al ruim 1 uur speeltijd in deze mooie volleybalwedstrijd bleef Mintonette goed in haar spel in de derde set. Prikballen die kort over het blok bij Mintonette werden gespeeld door HVC, werden goed opgevangen, dit in tegenstelling tot de eerste en tweede set. Ballen werden mooi hoog gespeeld waardoor Mintonette de aanval weer kon opzetten. Mintonette pakte ook deze derde set, setstand 22-25.

Het begin van de vierde set verliep erg voorspoedig voor Holten. Na een prima service-serie kwam Mintonette op een 0-8 voorsprong. Er knakte iets bij HVC, want daarna kwamen zij niet meer echt in hun spel. De dames uit Holten bleven erg gefocust doorspelen en zo pakten zij ook de vierde set. Setstand 14-25. Door deze overwinning staat Mintonette nu op een mooie vierde plaats in de competitie.