Ga naar de inhoud

Nipt verlies in spannende wedstrijd dames 1

Op donderdag jl., de elfde van de elfde, gingen de volleybaldames van Mintonette naar Wierden voor de wedstrijd tegen WVC volley. Dat het spannend ging worden, was wel duidelijk, want WVC staat op dit moment op de eerste plaats en Mintonette staat op de derde plaats.

In de eerste set speelde Mintonette erg geconcentreerd en met mooi aanvallend volleybal werd de tegenstander goed onder druk gezet. De voorsprong werd gepakt en niet meer weggeven en zo ging de eerste set met 21-25 naar Mintonette. In de tweede set was het precies andersom, WVC begon steeds beter te spelen. Met een paar harde opslagbeurten van WVC, kwam Mintonette op een achterstand en kon dit niet meer recht zetten, setstand 25-18.

Met een gelijke stand in sets, moest de beruchte derde set worden gespeeld. Met wat tactische wissels probeerde Mintonette de aanvallen van WVC tegen te houden en dat pakte goed uit. Met wat meer lengte bij het net kon er een goed blok gezet worden. De dames uit Holten speelden deze set erg goed. En zo pakte Mintonette zeer verdiend deze derde set met 21-25.

Het plan was, dit door te zetten in de vierde set, maar dat pakte anders uit. De dames uit Wierden kwamen erg sterk terug en Mintonette had even geen antwoord op de harde opslagen en het spel van WVC. Aan Holtense kant liep het spel deze set niet goed waardoor er een beslissende vijfde set gespeeld moest worden. Setstand 25-9.

De vijfde set gaat tot 15 punten dus een goede start is van belang. Op de tribune zaten best veel toeschouwers van de tegenstander die erg enthousiast mee leefden. Na een time-out bij een stand van 13-9 voor WVC zette Mintonette nog een keer goed aan en kwam zeer goed terug tot een gelijke stand. Helaas konden ze het net niet afmaken, zodat in deze bijna twee uur durende wedstrijd WVC verdiend de wedstrijd won.

Het allerbelangrijkste was echter dat, ondanks het verlies, de meiden van Mintonette hadden genoten van deze wedstrijd. De volgende wedstrijd is een thuisronde op vrijdagavond 19 november in sporthal ’t Mossink.