Ga naar de inhoud

Dames 1 volleybalvereniging Mintonette nieuw in 2e klasse

Vorig seizoen, na twee keer op de tweede plek te zijn geëindigd, hebben we besloten ons in te schrijven in de 2 e klasse. Met als doel: handhaving in deze klasse. Na 4 wedstrijden te hebben gespeeld, draait dames 1 best goed mee.

De eerste wedstrijd uit tegen Lutheria in de Lutte was tot zover de spannendste. Voor beide teams de eerste wedstrijd, nog zoekende naar spelritme, samenspel. Set 1 en set 2 gingen met 26-28 naar de Holtense dames. Dat was zeker nagelbijtend. De andere twee sets werden ook gewonnen en zo had Dames 1 hun eerste wedstrijd gehad in de 2 e klasse. De volgende wedstrijd was thuis in sporthal ’t Mossink tegen Twente’05 ds 2. Aan Holtense kant was er veel service druk en speelden de dames een mooie wedstrijd. Daardoor kwamen de dames uit Enschede niet in hun spel, Mintonette won ook de tweede wedstrijd met 4-0.

De derde competitiewedstrijd was uit tegen Dynamo Tubbergen. Dat verliep helaas anders dan we zouden willen. We kwamen gewoon niet in ons spel en zo kwamen we op een 2-0 achterstand. Gelukkig herpakte Mintonette zich in de derde set, winst 18-25. In de vierde set heeft Mintonette er alles aan gedaan deze ook te pakken, maar daar had Dynamo geen zin in. Helaas, zelfs na een inhaalslag, wonnen de dames uit Tubbergen, setstand 25-21, met 3-1 deze wedstrijd. Vrijdag de 13e,
ohjee, was er weer een thuisronde in Holten. Dit keer kwam AAstad ds3 op bezoek. In de eerste set maakten de dames uit Almelo goed gebruik van dat ze aan Holtense kant het wel probeerden maar het net niet lukte. De sets daarna kwam Mintonette wel beter in haar spel maar AAstad bood veel tegenstand. De tweede set ging vrij eenvoudig, setstand 25-10 naar Holten. De derde set werd daarentegen nipt gewonnen door Holten, setstand 27-25. Zo kan het soms lopen en daarom wilden
de dames ook naar een hogere klasse. De laatste set werd ook gewonnen door Mintonette en zo, na 4 wedstrijden, draait Mintonette ds1 bovenin mee in de competitie.

Vrijdagavond 3 november is er een thuisronde in sporthal ’t Mossink. Voor dames 1 komt Eurosped Pollux ds2 op bezoek, schrijvend aan dit verhaal, de nummer twee in de competitie. Kom naar de sporthal om 19:00 uur en moedig de dames aan. Tot dan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *