Ga naar de inhoud

Mintonette dames 1 speelt puike volleybalwedstrijd

De tweede wedstrijd voor dames 1 stond gepland op vrijdagavond 2 okt jl. in sporthal ’t Mossink met dit keer als tegenstander Pallergaste dames 1. Tijdens het inslaan bleek al gauw dat de gasten een paar goede speelsters in hun gelederen hadden; menig bal werd hard en snel over het net geslagen.

De wedstrijd begon rustig (5-4) en met een aantal lange rally’s werd snel duidelijk: dit wordt een pittige wedstrijd. Beide teams waren aan elkaar gewaagd en in deze spannende eerste set pakte Mintonette in eerste instantie de voorsprong (14-13). Helaas glipte op het laatste moment de set tussen de vingers van de Holtense dames door. De meer ervaren speelsters van Pallergaste bleven rustig spelen en konden op die manier de set naar zich toe trekken. Setstand 23-25.

Na de wisseling van speelhelft werd kort overlegd op welke manier deze tegenstander tactisch te verslaan. Bij Holten heerste het gevoel dat de eerste set onnodig was verloren. De tegenstander speelde met een ander systeem (5-1) ten opzichte van Mintonette (4-2). Afgesproken werd goed te kijken naar de verdedigingsopstelling van Pallergaste. Bij aanvang van de tweede set werd hier goed uitvoer aan gegeven en pakte Mintonette de leiding (8-6). Maar dit goed op elkaar ingespeelde team uit Bergentheim kwam terug in de wedstrijd. Over en weer werden punten gescoord maar door erg sterk spel van Holten kon de setwinst op naam van Mintonette worden geschreven. Setstand 25-18.

Het fanatisme bleef bij beide teams ook in de derde set aanwezig. Er werden lange rally’s gespeeld wat wederom een mooie, spannende set opleverde. De dames van Mintonette speelden erg goed en hielden de gehele set de voorsprong. Met afwisselende aanvallen en tactische ballen kwam Pallergaste niet in haar spel. Zo won Mintonette ook deze set (25-20).

In set 4 was het vanaf een stand van 5-3 in het voordeel van Mintonette geen wedstrijd meer. Op dat moment werd via de netrand geserveerd en tuimelde de bal op de grond bij de tegenstander. Dit was het startpunt van een vrijwel perfecte set aan Holtense kant. Pallergaste werd goed onder druk gezet met afwisselde aanvallen en met een harde service. Setstand 25-16.

De dames maken zich klaar voor de volgende wedstrijd op vrijdagavond 9 oktober in Langeveen tegen Flash Stars dames 2.