Ga naar de inhoud

Super start competitie Mintonette MB1

De meiden van MB1 zijn dit seizoen erg goed begonnen aan de competitie. Na 5 wedstrijden staan ze ongeslagen aan kop met maar 3 verloren sets. Het team, dat bestaat uit 7 meiden, speelt al een aantal jaar samen en je ziet dat ze erg goed op elkaar ingespeeld zijn. Door goed samenspel en goede inzet werden meerdere set’s dit jaar net in ons voordeel beslist.

De eerste wedstrijd in Geesteren startten we goed en de eerste set werd daarom vrij eenvoudig met 25-15 gewonnen. In de 2e set kregen we meer tegenstand en werden er wat onnodige fouten gemaakt aan de kant van Mintonette. Deze 2e set ging daarom naar het team uit Geesteren. Gelukkig wisten de Mintonette meiden zich goed te herstellen waardoor de laatste 2 set’s weer voor Holten waren. Mooie eerste wedstrijd met mooie uitslag: 3-1 voor Mintonette.

De 2e wedstrijd kwam Vasse naar Holten. Dit was tot nu toe de spannendste wedstrijd die we gespeeld hebben. Met setstanden van 28-26 en 26-24 werden de eerste 2 set’s maar net gewonnen. In deze set’s bleek wel dat het team goed op elkaar ingespeeld was. Lange rally’s wisten we eigenlijk
allemaal net te winnen wat de stand in ons voordeel deed eindigen. De 3e set was met 22-25 voor Vasse, waarna voor de laatste set nog een keer weer door de Mintonette meiden werd aangezet. Deze set ging redelijk makkelijk naar Mintonette waardoor de eindstand 3-1 werd voor Holten.

De 3e wedstrijd in Goor bleek dat Mintonette duidelijk een maatje groter was. Er werd eenvoudig met 4-0 gewonnen.

Daarna kwamen de Krekkers uit Mariaparochie naar Holten. Gezien de uitslagen tegen andere teams zou dit het team moeten zijn dat het dichtst bij ons in de buurt kan komen, dus allemaal gespannen gezichten in de eerste set. Als een geoliede machine speelden de Mintonette meiden de ene naar de andere mooie bal. De Krekkers wisten niet wat er gebeurde en we wonnen deze set met 25-8. Dat is pas een fijn begin van een (naar verwachting) moeilijke wedstrijd! Daarna waren de Krekkers wakker geschud en begonnen beter te spelen. Mintonette speelde lekker door maar begon ook wat meer foutjes te maken. Maar ook de volgende 2 set’s werden binnengehaald, dus 3-0 voorsprong. De laatste set was daardoor wat minder geconcentreerd en verliep wat rommelig. Helaas moesten we dit punt aan de Krekkers gunnen die blij waren met het ene punt.

Zo hebben we de eerste helft van de competitie gehad en hebben we een mooie voorsprong opgebouwd op de andere teams. Met veel zin kijken we uit naar de 2 e helft van de competitie en we hopen op veel mooie wedstrijden. (Die we hopelijk allemaal in ons voordeel kunnen afsluiten!)