Meteen naar de inhoud
Home » Nieuws » Kampioenschap lonkt voor Mintonette volleybaldames 1

Kampioenschap lonkt voor Mintonette volleybaldames 1

Met nog vier uitwedstrijden en een thuiswedstrijd, die op vrijdagavond 14 April in sporthal ’t Mossink plaatsvindt, staan de dames er goed voor. Even terug in de tijd; Met een mooie derde plek in het seizoen 2021/2022 werden de koppen bij elkaar gestoken en werd geconcludeerd dat een plek in de top drie een mooi doel zou zijn voor komend seizoen.

Op vrijdag 16 september j.l werd de competitie voor de volleybaldames Mintonette met een mooie 4-0 gestart. Daarna werden ook de tweede en de derde wedstrijden met 4-0 gewonnen. Samen met Unisson DS1 stonden de dames uit Holten op een gedeelde eerste plek. De vierde wedstrijd tegen Apollo DS9 was een pittige die in de vijfde set werd beslist, waarna drie punten mee naar huis werden genomen. In de tussentijd bleef Unisson DS1 uit Enschede veel winnen met 4-0, waardoor zij alleen aan kop gingen in de competitie.

Vrijdagavond 18 november j.l kwam Unisson DS1 naar Holten toe voor de wedstrijd. Aangezien sinds dit seizoen mini van de maand weer was geïntroduceerd, konden de Holtense dames rekenen op wat extra aanmoediging. De eerste set pakte Mintonette, maar de tweede en derde set wonnen de dames uit Enschede. De vierde set ging in het begin vaak heen en weer. De passing ging af en toe wel wat moeizamer, maar de Holtense dames bleven goed spelen. Met harde servicebeurten, gedrevenheid en plezier werd deze set gewonnen, waarna het op aankwam op de vijfde en beslissende set. Deze set speelde
Mintonette erg overtuigend en daarmee wonnen ze de wedstrijd met 3-2; een stapje dichterbij het kampioenschap.

De wedstrijd daarna kwam SVH uit Hellendoorn op bezoek: de huidige nummer 3 in de competitie. In een mooie, sportieve en leuke wedstrijd pakten de dames uit Hellendoorn de laatste set van de wedstrijd. Doordat Unission vaker met 4-0 had gewonnen, waardoor je 5 punten krijgt, stonden zij in december bovenaan in de competitie. Net geen winterkampioen voor Mintonette, maar een mooie tweede plek met 1 punt achterstand.

Terug in het heden: met dus nog vijf wedstrijden te spelen, wordt het akelig spannend wie er kampioen gaat worden in de derde klasse. Eerst moet Mintonette nog naar Hellendoorn voor een uitdagende uitwedstrijd en anderhalve week erna, op donderdag 6 april, gaan de dames uit Holten naar Enschede voor de returnwedstrijd, wat hopelijk (in ons voordeel) de uitslag gaat geven wie er kampioen gaat worden. Als jullie het leuk vinden, kun je de wedstrijden ook live volgen via social media. Via Instagram worden de wedstrijden live uitgezonden op het account van Mintonette dames 1. Geen social media of zin in een live wedstrijd? Dan kan je ons natuurlijk altijd aan komen moedigen in de sporthal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *