Ga naar de inhoud

Mintonette MB1 mooie 2e plek!

Afgelopen vrijdag speelden de meiden van MB1 alweer hun laatste wedstrijd van de competitie. Met 1 punt achterstand op de koploper moest met zoveel mogelijk punten gewonnen worden om het de koploper zo moeilijk mogelijk te maken. Die moesten namelijk de volgende dag hun laatste wedstrijd spelen.

De eerste set begon niet al te sterk en na een opslagserie van tegenstander Webton stond Mintonette al binnen een paar minuten met 1-11 achter. Het leek een slecht voorteken voor de rest van de wedstrijd. Maar na een aantal goede acties van Mintonette kwam het ritme er meer en meer in en was de wedstrijd begonnen. Punt voor punt kwam Mintonette dichterbij en werd er geen foutje meer gemaakt. Mooi spel met sterke aanvallen zorgden ervoor dat de eerste set met 25-18 gewonnen werd in het voordeel van Mintonette.

Met 1 punt was de 2 e plaats in ieder geval veilig gesteld, dus het enthousiasme van de meiden nam al wat toe. De 2e set begon daarom sterk en Webton was de eerste set nog niet helemaal te boven gekomen. De verdediging van Mintonette zat goed dicht en de aanval scoorde veel punten. Webton probeerde wel, maar ook de 2e set was voor Mintonette.

Zou het lukken om 5 punten te pakken en de druk voor koploper “de Krekkers” maximaal op te voeren? Misschien wel, want ook de 3e set werd redelijk eenvoudig gewonnen. De laatste set gaf Webton nog even alles om toch nog met een punt naar huis te gaan. Mintonette maakte wat meer fouten en tot 20-20 ging het gelijk op. Gelukkig herpakten de meiden zich en maakten de laatste punten in steil af. 4-0 voor Mintonette, dus “de Krekkers” moeten zaterdag ook met 4-0 winnen om kampioen te worden.

Zaterdag is een deel van het team bij “de Krekkers” gaan kijken om live mee te maken wie er kampioen zou worden. Vanaf de eerste set was helaas al wel duidelijk dat “de Krekkers” kun koppositie niet meer weg zouden geven. Het thuisspelende team speelde goed en de tegenstander was duidelijk onder de indruk van de volle tribune met thuispubliek. Binnen een uur was het 4-0 voor het thuisteam en wist Mintonette dat ze met 1 punt verschil 2 e waren geworden.

“Maar ook met een 2e positie zijn we meer dan tevreden en zijn we erg trots op deze toppers!” aldus een woordvoerder van de vereniging.