Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Volleybal dames 1 pakt voorlopig derde plek

Volleybal dames 1 pakt voorlopig derde plek

Afgelopen vrijdagavond kwam de nummer drie van de competitie, Pallergaste dames 1, op bezoek bij dames 1 Mintonnete (de nummer vier). Deze twee teams kenden elkaar nog niet want door Corona was de eerder geplande wedstrijd destijds afgelast.

De dames van Mintonette begonnen zeer goed aan de wedstrijd. Meteen vanaf het begin was er veel druk met goede servicebeurten. De passing aan Holtense kant verliep zeer goed waardoor de spelverdelers alle tijd hadden voor een mooie setup waarmee de voorspelers goed konden aanvallen. Gedreven en met mooi spel pakte Mintonette verdiend de eerste set met een stand van 25-19.

In de tweede set ging Mintonette goed door. De dames waren zeer gemotiveerd en speelden erg goed. Pallergaste kwam niet in haar spel en met af en toe een gelukje, bal via net-rand op de grond bij tegenstander, pakte Holten ook de tweede set, setstand 25-17.

De verandering kwam in de derde set. Pallergaste kwam steeds beter in haar spel. Dit geroutineerde team had een paar dames die zeer hard konden slaan. Er ontstonden lange rally’s en de twee teams bleven qua punten lang dicht bij elkaar wat natuurlijk voor de supporters spannend en leuk was om te zien. Dankzij de fanatieke aanmoedigingen van de supporters pakte Mintonette ook de derde set, setstand 25-23.

In de vierde set brak er iets bij Mintonette. De focus was weg en Pallergaste maakte daar goed gebruik van. Ze denderden over Holten heen met een setstand van 13-25.

Door deze overwinning van 3-1 heeft Mintonette stuivertje gewisseld met Pallergaste in de competitiestand. Vrijdagavond 11 maart 2022 wordt een spannende wedstrijdavond voor Mintonette dames 1. Die avond komt de koploper, WVC Volley op bezoek. De wedstrijd wordt gespeeld in de Rietbergzaal en start om 19.30 uur.